Machinebouw

Een machine kan niet draaien zonder een geschikte besturingsinstallatie. Wij leveren complete besturingsoplossingen aan diverse machinebouwers en eindgebruikers.

Dankzij onze expertise in PLC, SCADA, aandrijftechniek, hydrauliek, pneumatiek en vooral servo-aandrijvingen, zijn wij een vooraanstaande systeemintegrator voor de machinebouw.

Kennis van zaken

Elke machine die binnen de Europese Unie op de markt wordt gebracht of in gebruik wordt genomen, moet voldoen aan veiligheidseisen en gezondheidsvoorschriften zoals vastgelegd in de machinerichtlijn. Deze richtlijn is in Nederland geïmplementeerd in het Warenwetbesluit machines. De eisen zijn dus niet vrijblijvend, maar wettelijk vastgelegd.

Heeft u vragen hierover? Wij helpen u graag om de juiste richting te vinden en uw veiligheidsvraagstukken op te lossen.

PL/SIL

Daarnaast voeren wij namens een opdrachtgever risicobeoordelingen uit voor een bestaande, een gemodificeerde of een nieuwe machine. Indien andere maatregelen niet mogelijk zijn, kunnen wij geconstateerde risico’s reduceren door middel van elektrische voorzieningen zoals lichtschermen, veiligheidsschakelaars of hold-to-run schakelaars. Hierbij hanteren wij veiligheidsniveau classificaties zoals PL (Performance Level) en SIL (Safety Integrity Level).

Onze installaties worden geleverd inclusief documenten voor het Technisch Constructie Dossier.

CE-certificering

Na wijzigingen aan machines moet vaak opnieuw een CE-certificering worden verkregen. Wij kunnen u hierbij adviseren en ondersteunen.